18 Apr

 

A legtöbb esetben akrillal festek, egyenlőre csak ritkán olajjal. Valamiért jobban szeretem az akrilt, nekem gyorsabb és lezárom a képet selyemfényű akril lakkal ami kiemeli a színeket és megóvja a képet, így szinte olyan mintha olajjal festettem volna. Használok akril lassító médiumot ezáltal lassabban szárad a festék és jó krémes lesz, ami lehetővé teszi, hogy szépen egymásra és egymáshoz tudom dolgozni a színeket. 

Amikor elkezdtem vászonra is festeni, eleinte sok színt vettem, mert megtetszettek, hogy húúú de szépek, aztán rájöttem, hogy teljesen felesleges, elég ha az alapszíneket és pár színt vásárolok, mert úgyis én keverem ki a színeimet.. 

Stílusban hajlok a a realista felé, bár festettem már absztraktot is és 1-2 szürrealistát is. 

Ami közel áll hozzám az a természet és a belőle jövő szépség, egy-egy pillanat megörökítése, úgy ahogyan én látom és ahogyan láttatni szeretném. Imádok fotózni is és szívesen festek a fotóim alapján, ez néha teljes fotó ám legtöbbször abból csak egy részlet, amit tovább gondolok.  

Sosem festek meg egy képet egy nap alatt és nem azért mert nem lehet, hanem azért, mert szeretek elidőzni rajta, szinte ott vagyok benne a képben, érzem a hangulatát és ezt akarom a vászonra vinni. El tudok veszni a részletekben, rengeteg ecsetvonás van egy képben. Mikor alkotok valami igazán derűs nyugalomban tudok lenni és megszűnik tér, idő és minden más. 

Az érdekes az, hogy amikor falra festek akkor mindig előrajzolom a képet, viszont vászonnál szinte soha tájkép esetén, az épületeket és a portrét azt igen.  

Az alkotás, a festés egy másik világba visz el és ez nekem csodálatos érzés, és bízom benne, hogy a képeim ezt tükrözik a nézőnek is. Fő célom alkotásaimmal, az, hogy a szemlélőt és azt aki otthonába viszi képeimet segíteni tudjam abban, hogy jó érzései legyen, jobb állapotba kerüljön képeim láttán. vagy csak mosolyogjon ahányszor ránéz festményemre.  

 Hiszem, hogy  a művészet célja magasztos dolog és felelősség. Felelősség, hogy olyan alkotásokat adjunk az embereknek, amik jó érzéseket okoznak és ott is tartják őket. 

Ez az én hozzáállásom, és azon vagyok, hogy mindig a tőlem telhető legjobbat adjam közönségemnek. Ezért tanulok folyamatosan, kísérletezek és megfigyelek. 

Barátsággal: Zsuzsa

Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.